Kuřecí stehna na medu a hořčici

Kuřecí stehna na medu a hořčici


Autor receptu valouscz

Počet porcí 4 porce

Kategorie Maso

Čas přípravy 01 hodin a 20 minut

Průměrné hodnocení 4


Suroviny


Do misky si dáme olivový olej, med, hořčici, a koření Vitana. Důkladně promícháme a zatím odložíme stranou.

Kuřecí stehna umyjeme, nasolíme a dáme do pekáče. Vezmeme si dříve připravenou směs a každé stehno důkladně a rovnoměrně potřeme.

Nakrájíme mrkev, cibuli a česnek. Zeleninu přidáme do pekáče mimo maso. Zalijeme vodou, tak aby jsme nesmyli směs z kuřat.

Nahoru na stehna můžeme nasypat ještě trošku koření, které jsme použili při tvorbě směsi.

Vložíme do předehřáté trouby na přibližně 180°.

Každých 10 minut zkontrolujeme jestli se nám z pekáče nevyvařila voda a lžící polijeme každé stehno šťávou, z pekáče aby se nám nevysušily. V případě zjištění, že je v pekáči málo vody, vodu dolijeme.

Po hodině a 20 minutách pečení odkryjeme víko pekáče aby nám vznikla na kuřeti kůrka. V tuto chvíli stehna posypeme mletým kmínem a červenou paprikou.

Necháme ještě přibližně 10 minut péct na 150°. Poté kuře naposledy polijeme šťávou z pekáčku a chvíli necháme ve vypnuté troubě.

Kuře můžeme podávat s rýží.


Recenze uživatelů

Autor recenze: David Valenta

Hodnoceno: 28.04.2016 12:39