Maková bábovka

Maková bábovka


Autor receptu valouscz

Počet porcí 8 porcí

Kategorie Dezerty

Čas přípravy 01 hodin a 30 minut

Průměrné hodnocení 3


Suroviny


Vejce rozdělíme na žloutky a bílky.

Žloutky utřeme s cukrem a přidáme heru. Poté přidáváme mléko s moukou do které přimícháme prášek do pečiva.

Z bílků vyšleháme sníh, a pomalu jej vmícháváme do těsta.

Do těsta přidáme mletý mák a důkladně promícháme.

Formu vymažeme tukem a vysypeme moukou a nalijeme do ní těsto.

Pečeme na 160° přibližně 45 minut.
Upečenou bábovku poznáme tak že po otevření trouby do ní píchneme čistou špejlí. Pokud zůstane špejle čistá, bábovka je upečená.


Recenze uživatelů

Autor recenze: David Valenta

Hodnoceno: 01.05.2016 14:40