Smetanový dort s jahodami

Smetanový dort s jahodami


Autor receptu valouscz

Počet porcí 12 porcí

Kategorie Dezerty

Čas přípravy 06 hodin a 00 minut

Průměrné hodnocení 5


Z bílků ušleháme sníh. Poté vyšleháme žloutky s cukrem. Po lžících přimícháme všechnu mouku. Následně zlehka vmícháme dříve vyšlehaný sníh.

Připravíme si kulatou dortovou formu, kterou vespod vyložíme pečícím papírem. A nalijeme zde polovinu těsta.

Pečeme zhruba 15 - 18 minut, upečený korpus poznáme vpichem čisté špejle, která zůstane po vytažení čistá.

Po upečení korpus vytáhneme a stejně upečeme korpus druhý z druhé poloviny těsta.

Korpusy necháme vychladnout. Po vychladnutí je rozřízneme a vytvoříme 4 tenčí korpusy.

První korpus položíme na připravený plech z dortové formy. Následně jej namažeme krémem a rozprostřeme předem na malé kousky nakrájené jahody. Tak postupujeme i s druhým korpusem. Poté nahoru položíme i třetí korpus.

Celý dort důkladně obmažeme krémem a na boční stranu dortu vyskládáme seříznuté cukrářské piškoty.

Vrchní část dortu si poklademe na půlky nakrájené jahody, které skládáme rovnoměrně vzdáleny od sebe špičkou dovnitř.

Nakonec můžeme prostředek dortu dozdobit marcipánem nebo fondánem ve tvaru srdce s číslem vytvořeným z čokolády na vaření a nebo jen posypat nastrouhanou čokoládou na vaření nebo čokoládovými šupinkami.


Přidružené recepty

Recenze uživatelů

Autor recenze: David Valenta

Hodnoceno: 02.05.2016 18:01