Kynuté koláčky

Kynuté koláčky


Autor receptu valouscz

Počet porcí 40 porcí

Kategorie Dezerty

Čas přípravy 04 hodin a 00 minut

Průměrné hodnocení 4


Do hrnku dáme plnotučné mléko. Nadrobíme do něj droždí a zasypeme 1. lžící cukru. Výsledek zasypeme lžící hladké mouky, dáme na teplé místo a necháme nakvasit.

Rozpustíme máslo, přidáme do něj 2 lžíce oleje. Nachystáme si mouku, cukr, sůl, rum. Přilijeme polotučné mléko, ve kterém budou rozšlehány žloutky. Trochu promícháme a přidáme předem připravený kvasek.

Těsto vypracujeme dohladka tak ať se nelepí, poprášíme hladkou moukou a necháme vykynout.

Po hodině těsto zlehka stlačíme a necháme dokynout.

Po vykynutí uděláme velkou lžící 35 - 40 kopečku a pomoučíme je. Kopečky roztaháme na placky, do každé placky dáme lžičku libovolné nádivky a zatočíme. Otočíme tak aby zatočená část byla ve dole.

Vejce oprášíme hladkou moukou a děláme do kopečků důlek, které mírně roztáhneme a vytvoříme tak koláček.

Prostředek propíchneme vidličkou. Můžeme si je označit marmeládou nebo ovocem a zasypeme posypkou.

Těsto potřeme rozšlehaným vejcem po obvodu a necháme chvíli kynout na plechu.

Pečeme na cca 180° do růžova asi 15 - 20 minut.

Po vytáhnutí z trouby potřeme koláčky rozpuštěným máslem s rumem.


Přidružené recepty

Recenze uživatelů

Autor recenze: David Valenta

Hodnoceno: 03.11.2016 17:41