Autor receptu
valouscz
Počet porcí
8
porcí
Kategorie
Dezerty
Čas přípravy
03 hodin a 30 minut
Průměrné hodnocení
5
1
Tvaroh měkký 2,5 % tuku
150
gram
Zakysaná smetana
250
gram
Mascarpone
250
gram
Vejce slepičí
2
kus
Cukr krupice
100
gram
Bebe sušenky nalámeme do sáčku, po kterém přejíždíme válečkem dokud nejsou sušenky úplně nadrceny. Poté je smícháme s cukrem a rozpuštěným máslem.
Do kulaté dortové formy vytlačíme těsto ze sušenek a rozprostřeme jej po celé ploše. Pečeme 10 minut na 180°.
Po upečení dáme vychladnout. Mezitím si smícháme mascarpone, zakysanou smetanu, tvaroh, cukr a vejce. Poté směs nalijeme na upečené sušenkové těsto a stěrkou zarovnáme. Pečeme 22 minut na 180°.
Vytáhneme a necháme vychladnout. Mezitím si podle návodu připravíme želatinu. Na vychladlý dort vyskládáme přepůlené jahody a zalijeme připravenou želatinou.
Dáme do lednice alespoň na 3 hodiny, ideálně však přes noc.
Hodnoceno: 19.06.2016 20:28