Jahodový cheesecake

Jahodový cheesecake


Autor receptu valouscz

Počet porcí 8 porcí

Kategorie Dezerty

Čas přípravy 03 hodin a 30 minut

Průměrné hodnocení 5


Bebe sušenky nalámeme do sáčku, po kterém přejíždíme válečkem dokud nejsou sušenky úplně nadrceny. Poté je smícháme s 1/3 cukru a rozpuštěným máslem.

Do kulaté dortové formy vytlačíme těsto ze sušenek a rozprostřeme jej po celé ploše. Pečeme 10 minut na 180°.

Po upečení dáme vychladnout. Mezitím si smícháme mascarpone, zakysanou smetanu, tvaroh, zbylý cukr a vejce. Poté směs nalijeme na upečené sušenkové těsto a stěrkou zarovnáme. Pečeme 22 minut na 180°.

Vytáhneme a necháme vychladnout. Mezitím si podle návodu připravíme želatinu. Na vychladlý dort vyskládáme přepůlené jahody a zalijeme připravenou želatinou.

Dáme do lednice alespoň na 3 hodiny, ideálně však přes noc.


Recenze uživatelů

Autor recenze: David Valenta

Hodnoceno: 19.06.2016 20:28