Autor receptu
valouscz
Počet porcí
4
porce
Kategorie
Dezerty
Čas přípravy
02 hodin a 00 minut
Průměrné hodnocení
4
1
Mouka pšeničná, hladká
400
gram
Prášek kakaový
150
gram
Vejce slepičí
4
kus
Sůl jedlá
1
špetka
Máslo
4
polévková lžíce
Cukr třtinový
150
gram
Smetana
250
mililitr
Ořechy vlašské
100
gram
Čokoláda na vaření
50
gram
Na desku si nasypeme mouku a kakao. Doprostřed uděláme důlek, a no něj rozklepneme 4 vejce a přidáme špetku soli. Směs důkladně zpracujeme do hladkého a nelepivého těsta. Těsto zabalíme do folie, nebo sáčku a dáme na 20 minut do lednice.
Po uplynutí 20 minut, těsto vytáhneme a rozdělíme na 4 stejné části. Ty postupně vyválíme na tenký, přibližně čtvrt centimetrový plát a vykrájíme dlouhé nudle.
Následně si dáme vařit vodu, ve které nudle vaříme přibližně 10 minut. Doporučuji, ale kontrolovat, aby nebyly nedovařené, nebo naopak převařené.
Během vaření si na nepřilnavé pánvi rozpustíme máslo a nasypeme do něj třtinový cukr. Jakmile bude cukr úplně rozpuštěný, za stálého míchání přilijeme smetanu. a důkladně mícháme asi 2 minuty.
Uvařené nudle scedíme, a smícháme s karamelovou směsí v pánvi.
Podáváme na hlubokém talíři, posypané na jemno nakrájenými ořechy a nastrouhanou čokoládou.
Hodnoceno: 21.06.2016 10:11