Autor receptu
valouscz
Počet porcí
4
porce
Kategorie
Polévky
Čas přípravy
01 hodin a 20 minut
Průměrné hodnocení
5
2
Dýně Hokkaido
1
kus
Cibule
1
kus
Smetana
250
mililitr
Máslo
5
dekagram
Zakysaná smetana
4
polévková lžíce
Sůl jedlá
1
špetka
Koření, pepř, černý
1
špetka
Kari
1
špetka
Hovězí bujon
0.5
kus
Voda
1
litr
Na másle osmáhneme cibuli, kterou si předem nakrájíme na jemno.
Poté si připravíme dýni, tu oloupeme, vyjadérkujeme a nakrájíme na kostky. Přidáme k orestované cibulce a znovu usmažíme.
Nyní si směs dýně a cibule podlijeme vodou, a vaříme do měkka.
Poté polévku rozmixujeme, přidáme sůl, pepř, hovězí bujón, kari a sladkou smetanu. Necháme přejít varem a můžeme podávat.
Podáváme se lžící zakysané smetany, nadrobno nasekanou petrželí.
TIP: K polévce se velmi hodí opečená houska, nakrájená na kostičky.
Hodnoceno: 16.08.2016 18:26
Hodnoceno: 02.11.2016 20:10