Dýňová polévka

Dýňová polévka


Autor receptu valouscz

Počet porcí 4 porce

Kategorie Polévky

Čas přípravy 01 hodin a 20 minut

Průměrné hodnocení 5


Suroviny


Na másle osmáhneme cibuli, kterou si předem nakrájíme na jemno.

Poté si připravíme dýni, tu oloupeme, vyjadérkujeme a nakrájíme na kostky. Přidáme k orestované cibulce a znovu usmažíme.

Nyní si směs dýně a cibule podlijeme vodou, a vaříme do měkka.

Poté polévku rozmixujeme, přidáme sůl, pepř, hovězí bujón, kari a sladkou smetanu. Necháme přejít varem a můžeme podávat.

Podáváme se lžící zakysané smetany, nadrobno nasekanou petrželí.

TIP: K polévce se velmi hodí opečená houska, nakrájená na kostičky.


Recenze uživatelů

Autor recenze: David Valenta

Hodnoceno: 16.08.2016 18:26


Autor recenze: Marek Valenta

Hodnoceno: 02.11.2016 20:10