Autor receptu
valouscz
Počet porcí
8
porcí
Kategorie
Dezerty
Čas přípravy
01 hodin a 30 minut
Průměrné hodnocení
3
1
Vejce slepičí
1
kus
Cukr krupice
150
gram
Olej slunečnicový
150
mililitr
Mouka pšeničná, polohrubá
350
gram
Prášek do pečiva
1
Balíček
Perníkové koření
1
špetka
Prášek kakaový
2
polévková lžíce
Jablka
8
kus
Celé vejce vyšleháme s cukrem a olejem. Poté si smícháme mouku s práškem do pečiva a postupně přidáváme do těsta. Dále přimícháme špetku perníkového koření.
Jablka oloupeme a nastrouháme. Přibližně polovinu nastrouhaných jablek přidáme do těsta a pořádně zapracujeme vařečkou do těsta.
Těsto rozdělíme do dvou misek, do jedné přidáme kakao a opět vařečkou zapracujeme.
Na plech s vyšším okrajem dáme pečící papír a rozprostřeme do něj tmavé těsto. Na to následně rovnoměrně navrstvíme zbylá nastrouhaná jablka, která můžeme posypat cukrem, skořicí a zakryjeme světlým těstem.
Pečeme na 180° přibližně 20 minut do upečení.
Hodnoceno: 09.10.2016 10:59