Limetkový Milka cheesecake

Limetkový Milka cheesecake


Autor receptu valouscz

Počet porcí 8 porcí

Kategorie Dezerty

Čas přípravy 03 hodin a 30 minut

Průměrné hodnocení 4


Jako první si připravíme čerstvé limetky, které důkladně umyjeme aby jsme se zbavili chemického postřiku.

Z jedné limetky ostrouháme kůru, kterou smícháme s nadrcenými sušenkami lotus. Dále si do směsi přidáme šťávu z jedné limetky a rozpuštěným máslem. Směs důkladně promícháme a rozprostřeme do dortové formy o průměru 24cm.

V malém hrnci začneme zahřívat smetanu ke šlehání, ve které následně necháme rozpustit na kousky nalámanou bílou a mléčnou čokoládu Milka. Hmotu mícháme za stálé teploty dokud nebude hladká a krémovitá.

V dalším kroku si v čisté míse vyšleháme mascarpone se šťávou z další limetky. Poté opatrně přimícháme čokoládovou směs.

Vše rozprostřeme na sušenkový korpus. Poté necháme v lednici přibližně 2 hodiny zatuhnout.

Poté ozdobíme kokosem a strouhanou kůrou z poslední limetky. Dáme opět do lednice a za hodinu můžeme podávat.


Recenze uživatelů

Autor recenze: David Valenta

Hodnoceno: 09.10.2016 10:59