Autor receptu
valouscz
Počet porcí
8
porcí
Kategorie
Dezerty
Čas přípravy
03 hodin a 30 minut
Průměrné hodnocení
4
1
Sušenky lotus
250
gram
Limetka
3
kus
Máslo
100
gram
Smetana ke šlehání, 33 % tuku
300
mililitr
Mascarpone
250
gram
Kokos mletý
2
polévková lžíce
Čokoláda bílá
100
gram
Čokoláda mléčná
200
gram
Jako první si připravíme čerstvé limetky, které důkladně umyjeme aby jsme se zbavili chemického postřiku.
Z jedné limetky ostrouháme kůru, kterou smícháme s nadrcenými sušenkami lotus. Dále si do směsi přidáme šťávu z jedné limetky a rozpuštěným máslem. Směs důkladně promícháme a rozprostřeme do dortové formy o průměru 24cm.
V malém hrnci začneme zahřívat smetanu ke šlehání, ve které následně necháme rozpustit na kousky nalámanou bílou a mléčnou čokoládu Milka. Hmotu mícháme za stálé teploty dokud nebude hladká a krémovitá.
V dalším kroku si v čisté míse vyšleháme mascarpone se šťávou z další limetky. Poté opatrně přimícháme čokoládovou směs.
Vše rozprostřeme na sušenkový korpus. Poté necháme v lednici přibližně 2 hodiny zatuhnout.
Poté ozdobíme kokosem a strouhanou kůrou z poslední limetky. Dáme opět do lednice a za hodinu můžeme podávat.
Hodnoceno: 09.10.2016 10:59