Ostružinové řezy

Ostružinové řezy


Autor receptu valouscz

Počet porcí 16 porcí

Kategorie Dezerty

Čas přípravy 03 hodin a 00 minut

Průměrné hodnocení 5


Vejce rozdělíme na žloutek a bílek. Žloutky ušleháme s cukrem, přidáme 1dl vody a olej. Následně přimícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva.

V druhé míse si vyšleháme z bílků sníh, který zlehka přimícháme do těsta.

Na plech s vysokým okrajem rozprostřeme pečící papír a vylijeme na něj těsto. Pečeme na 180° přibližně 20 minut do upečení.

Piškot vytáhneme z trouby a necháme vychladnout. Mezitím si ušleháme smetanu ke šlehání, kterou smícháme se zakysanou smetanou a vanilkovým cukrem. Tuto směs rovnoměrně rozetřeme na vychladlý piškot.

Ostružiny rozvaříme, rozmixujeme a přecedíme. Poté přivedeme ostružinovou šťávu k varu. Do půl litru vody nasypeme vanilkové pudinky a pořádně rozmícháme. Přilijeme do ostružinové šťávy a při varu mícháme do zhoustnutí.

Podle potřeby přilijeme vodu, aby jsme dosáhli potřebné hustoty. Směs poté mícháme do vychladnutí. Následně ji nalijeme a rozetřeme na smetanu.

Dáme znovu alespoň na dvě hodiny do lednice.


Recenze uživatelů

Autor recenze: David Valenta

Hodnoceno: 06.10.2016 11:16


Autor recenze: Šárka Valentová

Hodnoceno: 09.10.2016 14:41