Autor receptu
valouscz
Počet porcí
20
porcí
Kategorie
Dezerty
Čas přípravy
01 hodin a 20 minut
Průměrné hodnocení
4
1
Mléko plnotučné
300
mililitr
Droždí lisované
30
gram
Cukr krupice
80
gram
Mouka pšeničná, hladká
500
gram
Vejce slepičí, žloutek
2
gram
Máslo
80
gram
Sůl jedlá
1
špetka
Švestky
1
kilogram
Připravíme si kvasek. Do 100 mililitrů mléka nadrobíme droždí lžící cukru a mouky. Poté ho dáme na teplé místo a necháme nakynout.
Do mísy prosejeme mouku, cukr a přidáme nakynutý kvasek. Poté smícháme zbytek mléka se žloutky, rozpuštěným máslem a solí. Přidáme do mísy s moukou, cukrem a kvaskem a vypracujeme hladké těsto. Těsto necháme vykynout.
Vykynuté těsto dáme na předem vymazaný plech. Prsty jej roztáhneme aby bylo rovnoměrně po celém plechu. Hustě jej poklademe napůlenými a vypeckovanými švestkami a zasypeme drobenkou a necháme ještě chvíli kynout.
Vložíme do předehřáté trouby na 180°. Pečeme přibližně 25 minut.
Hodnoceno: 03.11.2016 16:31