Švestkový koláč

Švestkový koláč


Autor receptu valouscz

Počet porcí 20 porcí

Kategorie Dezerty

Čas přípravy 01 hodin a 20 minut

Průměrné hodnocení 4


Připravíme si kvasek. Do 100 mililitrů mléka nadrobíme droždí lžící cukru a mouky. Poté ho dáme na teplé místo a necháme nakynout.

Do mísy prosejeme mouku, cukr a přidáme nakynutý kvasek. Poté smícháme zbytek mléka se žloutky, rozpuštěným máslem a solí. Přidáme do mísy s moukou, cukrem a kvaskem a vypracujeme hladké těsto. Těsto necháme vykynout.

Vykynuté těsto dáme na předem vymazaný plech. Prsty jej roztáhneme aby bylo rovnoměrně po celém plechu. Hustě jej poklademe napůlenými a vypeckovanými švestkami a zasypeme drobenkou a necháme ještě chvíli kynout.

Vložíme do předehřáté trouby na 180°. Pečeme přibližně 25 minut.


Přidružené recepty

Recenze uživatelů

Autor recenze: David Valenta

Hodnoceno: 03.11.2016 16:31