Autor receptu
valouscz
Počet porcí
4
porce
Kategorie
Maso
Čas přípravy
01 hodin a 10 minut
Průměrné hodnocení
4
1
Pomeranče
2
kus
Med včelí
1
polévková lžíce
Hořčice plnotučná
2
čajová lžička
Omáčka sójová
2
polévková lžíce
Sůl jedlá
3
špetka
Česnek
2
stroužek
Připravíme si marinádu. Pomeranče rozkrojíme napůl a vymačkáme z nich šťávu. Přidáme lžíci medu (med nemusíme přidávat, pokud jsou pomeranče sladké), sojovku, hořcici, sůl a česnek. Směs promícháme a poté přes syto přepasíjujeme do větší misky.
Maso si omyjeme, zbavíme nežádoucích šlach, nakrájíme na medailonky. Jednotlivé medailonky, naklepeme a dáme do mísy s marinádou. Necháme minimálně půl hodiny odležet.
Po odležení dáme do hrnce olej a zahřejeme. Poté na dno hrnce vyskládáme veškeré dílky masa. Opečeme z obou stran a zalijeme zbytkem marinády. Hrnec přikryjeme a necháme dvacet minut dusit. V průběhu dušení občas zkontrolujeme a případně dolijeme vodu.
Hotové maso podáváme s rýží. Můžeme na talíř přidat dílek, nebo dva pomeranče, půlku rajčete nebo jiné zeleniny.
Hodnoceno: 25.10.2016 18:20