Kuřecí na pomeranči

Kuřecí na pomeranči


Autor receptu valouscz

Počet porcí 4 porce

Kategorie Maso

Čas přípravy 01 hodin a 10 minut

Průměrné hodnocení 4


Suroviny


Marináda


Připravíme si marinádu. Pomeranče rozkrojíme napůl a vymačkáme z nich šťávu. Přidáme lžíci medu (med nemusíme přidávat, pokud jsou pomeranče sladké), sojovku, hořcici, sůl a česnek. Směs promícháme a poté přes syto přepasíjujeme do větší misky.

Maso si omyjeme, zbavíme nežádoucích šlach, nakrájíme na medailonky. Jednotlivé medailonky, naklepeme a dáme do mísy s marinádou. Necháme minimálně půl hodiny odležet.

Po odležení dáme do hrnce olej a zahřejeme. Poté na dno hrnce vyskládáme veškeré dílky masa. Opečeme z obou stran a zalijeme zbytkem marinády. Hrnec přikryjeme a necháme dvacet minut dusit. V průběhu dušení občas zkontrolujeme a případně dolijeme vodu.

Kuřecí na pomeranči

Hotové maso podáváme s rýží. Můžeme na talíř přidat dílek, nebo dva pomeranče, půlku rajčete nebo jiné zeleniny.


Recenze uživatelů

Autor recenze: David Valenta

Hodnoceno: 25.10.2016 18:20