Autor receptu
valouscz
Počet porcí
40
porcí
Kategorie
Dezerty
Čas přípravy
02 hodin a 10 minut
Průměrné hodnocení
5
2
Mouka pšeničná, polohrubá
650
gram
Mléko plnotučné
500
mililitr
Dýně Hokkaido
900
gram
Olej slunečnicový
16
polévková lžíce
Cukr krupice
12
polévková lžíce
Koření, skořice, mletá
1.5
čajová lžička
Prášek do pečiva
1
Balíček
Vejce slepičí
2
kus
Dýní Hokkaido, nebo máslovou dýni, oloupeme, vypeckujeme a nakrájíme na kostičky. Na plech dáme pečící papír, na který následně nasypeme kostičky dýně. Dáme do trouby předehřáté na 180° a pečeme 10 minut. Po upečení vytáhneme z trouby a necháme vychladnout, dokud nebudou kostičky pouze vlažné.
Vychladlé kostičky dáme do mísy a s 50 ml mléka. Mixérem rozmixujeme a necháme odpočinout.
Vejce rozdělíme na bílek a žloutek. Z bílku vyšleháme tuhý sníh a odložíme stranou.
Žloutek smícháme s cukrem a olejem. Směs důkladně vyšleháme a postupně začneme přidávat mouku s práškem do pečiva a skořicí spolu se zbytkem mléka.
Následně do směsi přimícháváme připravené dýňové pyré. Na závěr zlehka přimícháme předem připravený sníh.
Připravíme si formu na muffiny, do které dáme košíčky. Košíčky naplníme těstem a posypeme nasekanou čokoládou na vaření.
Vložíme do předehřáté trouby na 180° přibližně na 30 minut.
Hodnoceno: 31.10.2016 12:17
Hodnoceno: 02.11.2016 19:34