Autor receptu
valouscz
Počet porcí
4
porce
Kategorie
Maso
Čas přípravy
01 hodin a 15 minut
Průměrné hodnocení
5
1
Kuřecí prsa
4
kus
Rajčata
6
kus
Čokoláda na vaření
100
gram
Olej slunečnicový
25
mililitr
Cibule
2
kus
Česnek
3
stroužek
Oregáno
1
čajová lžička
Sůl jedlá
4
špetka
Koření, pepř, černý
0.5
čajová lžička
Koření, paprika
3
čajová lžička
Koření, skořice, mletá
1.5
čajová lžička
Maso omyjeme, zbavíme nečistot, nasolíme a dáme do misky. Mezitím si nakrájíme dvě středně velké cibule, které dáme do většího hrnce na rozpálený olej.
Cibuli osmahneme a přidáme na plátky nakrájený česnek. Můžeme dle chuti přidat nakrájenou čili papričku.
Poté si v tem týž hrnci zatáhneme kuřecí prsa a podlijeme jednou sklenicí vody. Dusíme asi 5 minut, poté maso zasypeme kořením a promícháme. Dusíme přibližně dalších 10 minut.
Rajčata omyjeme a nakrájíme na kostičky. Přidáme je do hrnce a necháme dalších 10 minut podusit. Poté maso vytáhneme na talíř a omáčku rozmixujeme. Přidáme další sklenici vody a dáme zpět na varnou desku.
Čokoládu na vaření nalámeme na kousíčky a přidáme do omáčky. Za stálého míchání se čokoláda rozpustí a my můžeme přidat zpět vytažené maso.
Necháme ještě přibližně 5 minut probublat.
Podáváme s bramborovou kaší, nebo jinak připravenými brambory.
Zdroj: Recept byl vařen na ČokoFestu 2016 v Ostravě, Jiřím Holubem.
Recept jsem doma sám vyzkoušel, drobně upravil a poté ho zveřejňuji sem.
Hodnoceno: 27.11.2016 13:54