Kuře v rajčatovo čokoládové omáčce

Kuře v rajčatovo čokoládové omáčce


valouscz

4 porce

Maso

01 hodin a 15 minut

5


Maso omyjeme, zbavíme nečistot, nasolíme a dáme do misky. Mezitím si nakrájíme dvě středně velké cibule, které dáme do většího hrnce na rozpálený olej.

Cibuli osmahneme a přidáme na plátky nakrájený česnek. Můžeme dle chuti přidat nakrájenou čili papričku.

Poté si v tem týž hrnci zatáhneme kuřecí prsa a podlijeme jednou sklenicí vody. Dusíme asi 5 minut, poté maso zasypeme kořením a promícháme. Dusíme přibližně dalších 10 minut.

Rajčata omyjeme a nakrájíme na kostičky. Přidáme je do hrnce a necháme dalších 10 minut podusit. Poté maso vytáhneme na talíř a omáčku rozmixujeme. Přidáme další sklenici vody a dáme zpět na varnou desku.

Čokoládu na vaření nalámeme na kousíčky a přidáme do omáčky. Za stálého míchání se čokoláda rozpustí a my můžeme přidat zpět vytažené maso.

Necháme ještě přibližně 5 minut probublat.

Podáváme s bramborovou kaší, nebo jinak připravenými brambory.

Kuře v rajčatovo čokoládové omáčce

Zdroj: Recept byl vařen na ČokoFestu 2016 v Ostravě, Jiřím Holubem.

Recept jsem doma sám vyzkoušel, drobně upravil a poté ho zveřejňuji sem.


Recenze uživatelů

Autor recenze: David Valenta

Hodnoceno: 27.11.2016 13:54