Autor receptu
valouscz
Počet porcí
15
porcí
Kategorie
Dezerty
Obtížnost
Střední
Čas přípravy
01 hodin a 00 minut
Mouka pšeničná, polohrubá
2
hrnek
Cukr krupice
1
hrnek
Prášek do pečiva
1
Balíček
Vejce slepičí
3
kus
Sůl jedlá
1
špetka
Smetana ke šlehání, 33 % tuku
250
mililitr
Celá vejce rozklepneme do větší misky. Pomoci robota vyšleháme spolu s cukrem do hladké bílé pěny.
Sůl, mouku a prášek do pečiva smícháme v druhé míse a následně pomalu přidáváme do těsta. V průběhu přidávání sypkých surovin vždy naléváme trochu smetany, aby těsto zůstalo vláčné. Nakonec dosypeme zbytek sypkých surovin a dolijeme zbylou smetanu.
Plech vymažeme tukem a vysypeme moukou. Troubu předehřejeme na 180° a mezitím na vymazaný pekáč nalijeme těsto a rovnoměrně posypeme ovocem.
Pečeme přibližně 30 minut. I tak, ale doporučuji po 25 minutách chvílemi kontrolovat vpichem čisté špejle, ať máme jistotu, že je bublanina upečená.
Recept zatím neobsahuje žádné recenze!