Autor receptu
valouscz
Počet porcí
20
porcí
Kategorie
Dezerty
Obtížnost
Střední
Čas přípravy
01 hodin a 10 minut
Zakysaná smetana
250
mililitr
Olej slunečnicový
125
mililitr
Vejce slepičí
2
kus
Cukr krupice
200
gram
Mouka pšeničná, polohrubá
200
gram
Mouka pšeničná, hladká
200
gram
Prášek do pečiva
1
Balíček
Hera
140
gram
Mouka pšeničná, hladká
50
gram
Mouka pšeničná, hrubá
50
gram
Cukr krupice
80
gram
Olej, vejce a cukr vyšleháme do hladké bílé pěny. Poté opatrně přimícháme zakysanou smetanu.
Hladkou a polohrubou mouku smícháme s práškem do pečiva. Postupně sypeme do těsta a pouze vařečkou opatrně zapracujeme. Těsto by mělo zůstat pevnější.
Plech vymažeme tukem a vysypeme moukou. Nalijeme těsto a opatrně rozetřeme do krajů. Následně posypeme umytým a okapaným rybízem, tak aby dosahoval přibližně 1 centimetr od okrajů. Rybíz lehce zasypeme cukrem.
Připravíme si drobenku. Mouku s cukrem a herou, zpracováváme rukama tak dlouho, než vznikne klasická drobenka. Drobenku nadrobíme rovnoměrně na těsto.
Troubu rozehřejeme na 180° a poté pečeme zhruba 35 minut. Pokud se nám bude zdát, že už je koláč upečen, vpichem čisté špejle si to ověříme na různých místech.
Podáváme vychladlé, pocukrované a s čerstvým ovocem.
Recept zatím neobsahuje žádné recenze!