Rybízový koláč

Rybízový koláč


Autor receptu valouscz

Počet porcí 20 porcí

Kategorie Dezerty

Obtížnost Střední

Čas přípravy 01 hodin a 10 minut


Olej, vejce a cukr vyšleháme do hladké bílé pěny. Poté opatrně přimícháme zakysanou smetanu.

Hladkou a polohrubou mouku smícháme s práškem do pečiva. Postupně sypeme do těsta a pouze vařečkou opatrně zapracujeme. Těsto by mělo zůstat pevnější.

Plech vymažeme tukem a vysypeme moukou. Nalijeme těsto a opatrně rozetřeme do krajů. Následně posypeme umytým a okapaným rybízem, tak aby dosahoval přibližně 1 centimetr od okrajů. Rybíz lehce zasypeme cukrem.

Připravíme si drobenku. Mouku s cukrem a herou, zpracováváme rukama tak dlouho, než vznikne klasická drobenka. Drobenku nadrobíme rovnoměrně na těsto.

Troubu rozehřejeme na 180° a poté pečeme zhruba 35 minut. Pokud se nám bude zdát, že už je koláč upečen, vpichem čisté špejle si to ověříme na různých místech.

Rybízový koláč

Podáváme vychladlé, pocukrované a s čerstvým ovocem.


Recenze uživatelů


Recept zatím neobsahuje žádné recenze!