Jogurtový závin

Jogurtový závin


Autor receptu valouscz

Počet porcí 8 porcí

Kategorie Dezerty

Obtížnost Střední

Čas přípravy 01 hodin a 30 minut


Náplň


Na potření


Do velké mísy nasypeme mouku a prášek do pečiva. Pečlivě promícháme a následně přidáme vejce, jogurt a na kostičky nakrájenou změklou Heru. Za pomoci rukou zpracujeme hladké, vláčné a lesklé těsto, které se nebude lepit. Poté ho dáme na talířek a přikryjeme potravinářskou fólií. Dáme na půl hodiny odpočinout do lednice.

Po uběhnutí půl hodiny, těsto vytáhneme a rozdělíme na 4 stejné díly. Vezmeme první z nich a položíme jej na moukou posypaný vál. Vyválíme tenký plát, na který doprostřed rozprostřeme 1 a půl lžíce strouhanky. Jablka zbavíme slupky a nastrouháme na hrubo. Přibližně jeden a půl jablka navrstvíme na strouhanku, posypeme dvěma lžícemi cukru, lžičkou skořice a vanilkového cukru. Nakonec pokapeme rozpuštěným máslem.

Závin skládáme tak, že přeložíme jednu půlku těsta přes jablka, poté ji pomažeme rozšlehaným vejcem. Následně přeložíme další část těsta a nakonec zahneme konce závinu. Závin přeneseme na plech s pečícím papírem, a potřeme ho vejcem.

Pečeme na 180° přibližně 20 minut. Je však třeba závin v troubě kontrolovat a pečení přizpůsobit vaší troubě.

Jogurtový závin

Upečený závin můžeme podávat teplý, ale i studeny. Před podáváním posypeme moučkovým cukrem.


Recenze uživatelů


Recept zatím neobsahuje žádné recenze!