Autor receptu
valouscz
Počet porcí
16
porcí
Kategorie
Dezerty
Obtížnost
Střední
Čas přípravy
02 hodin a 30 minut
Mouka pšeničná, hladká
400
gram
Droždí sušené
1
Balíček
Sůl jedlá
1
čajová lžička
Cukr krupice
25
gram
Cukr vanilkový
1
Balíček
Mléko polotučné
150
mililitr
Máslo
75
gram
Vejce slepičí
2
kus
v míse smícháme mouku, sůl a sypané droždí. Přidáme cukr a vanilkový cukr. Máslo si rozpustíme a necháme vychladnout, tak aby bylo vlažné a smícháme s lehce zahřátým (vlažným) mlékem. Tekutiny spolu s vejci přidáme do sypké části a vypracujeme hladké, nelepivé těsto. Poté ho poprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a dáme na hodinu kynout.
Vykynuté těsto dáme na moukou posypaný vál a vyválíme kruh o průměru asi 35 cm. Na něj položíme marcipán vyválený ve stejném průměru. Poté kruh rozdělíme na 16 stejných dílu, tak, jako když krájíme dort.
Po obvodu kruhu nastrouháme nebo nasekáme čokoládu. Následně každý kousek srolujeme směrem do středu. položíme na plech vyložený pečícím papírem, tak aby byla špička pod rohlíčkem. Před pečením potřeme mlékem.
Pečeme v předem předehřáté troubě na cca 200° přibližně 20 minut. Necháme vychladnout, avšak podáváme vlažné, nebo teplé, posypané moučkovým cukrem.
Recept zatím neobsahuje žádné recenze!