Autor receptu
valouscz
Počet porcí
20
porcí
Kategorie
Dezerty
Obtížnost
Střední
Čas přípravy
01 hodin a 00 minut
Průměrné hodnocení
4
1
Cuketa
350
gram
Mouka pšeničná, polohrubá
350
gram
Cukr krupice
200
gram
Vejce slepičí
2
kus
Prášek do pečiva
1
Balíček
Koření, skořice, mletá
1
čajová lžička
Prášek kakaový
2
polévková lžíce
Olej slunečnicový
175
mililitr
Perníkové koření
1
špetka
Cukr moučka
220
gram
Máslo
100
gram
Prášek kakaový
3
polévková lžíce
Voda
4
polévková lžíce
Rum
2
polévková lžíce
Cuketu oloupeme a nastrouháme na hrubo. Poté vyšleháme vejce s cukrem a olejem a postupně přidáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva, kakaem, skořicí a perníkovým kořením.
Jakmile máme vše připraveno a smícháno, začneme postupně do těsta vmíchávat nastrouhanou cuketu. Ihned po smíchání všech potřebných ingrediencí, těsto nalijeme na plech a rovnoměrně rozetřeme.
Troubu předehřejeme na 180°C a pečeme přibližně 30 minut. Po 20 až 25 minutách se podíváme a za pomoci čisté špejle zjistíme stav pečení.
Po upečení necháme vychladnout a mezitím si připravíme polevu. Máslo rozpustíme, smícháme s vodou a rumem. Následně jim zalijeme cukr s kakaem a důkladně promícháme. Ihned naléváme na buchtu a roztíráme stejně po celé ploše. Necháme ztuhnout.
Hodnoceno: 23.10.2017 17:04