Francouzský jablkový dort

Francouzský jablkový dort


Autor receptu valouscz

Počet porcí 8 porcí

Kategorie Dezerty

Obtížnost Snadné

Čas přípravy 01 hodin a 00 minut


Jablečná náplň


Všechny suroviny na přípravu těsta zpracujeme do pevné hmoty. Dortovou formu vyložíme pečícím papírem a těsto rovnoměrně rozložíme na dno. Troubu předehřejeme na 160°C a pečeme zhruba 20 minut.

Jablka oloupeme a na jemno nastrouháme, přidáme skořici, cukr a podusíme. Následně smícháme pudinkový prášek s vodou a zalijeme jablka. Mícháme dokud náplň nezhoustne. Ještě teplou náplň nalijeme na upečený korpus.

Francouzský jablkový dort

Smetanu ke šlehání smícháme se ztužovačem a vyšleháme do tuhé šlehačky. Poté přimícháme zakysanou smetanu. Jakmile bude jablková náplň vychladlá, rozprostřeme na ni šlehačku. Posypeme nastrouhanou čokoládou a necháme ztuhnout do druhého dne.


Recenze uživatelů


Recept zatím neobsahuje žádné recenze!