Autor receptu
valouscz
Počet porcí
8
porcí
Kategorie
Dezerty
Obtížnost
Snadné
Čas přípravy
01 hodin a 00 minut
Mouka pšeničná, hladká
125
gram
Máslo
50
gram
Cukr moučka
50
gram
Vejce slepičí
1
kus
Prášek do pečiva
1
čajová lžička
Sůl jedlá
1
špetka
Jablka
1
kilogram
Koření, skořice, mletá
2
špetka
Cukr vanilkový
1
polévková lžíce
Voda
150
mililitr
Prášek pudinkový, vanilkový
1
Balíček
Ztužovač šlehačky
1
Balíček
Smetana ke šlehání, 33 % tuku
250
mililitr
Zakysaná smetana
200
gram
Všechny suroviny na přípravu těsta zpracujeme do pevné hmoty. Dortovou formu vyložíme pečícím papírem a těsto rovnoměrně rozložíme na dno. Troubu předehřejeme na 160°C a pečeme zhruba 20 minut.
Jablka oloupeme a na jemno nastrouháme, přidáme skořici, cukr a podusíme. Následně smícháme pudinkový prášek s vodou a zalijeme jablka. Mícháme dokud náplň nezhoustne. Ještě teplou náplň nalijeme na upečený korpus.
Smetanu ke šlehání smícháme se ztužovačem a vyšleháme do tuhé šlehačky. Poté přimícháme zakysanou smetanu. Jakmile bude jablková náplň vychladlá, rozprostřeme na ni šlehačku. Posypeme nastrouhanou čokoládou a necháme ztuhnout do druhého dne.
Recept zatím neobsahuje žádné recenze!