Mramorová bábovka

Mramorová bábovka


Autor receptu valouscz

Počet porcí 4 porce

Kategorie Dezerty

Čas přípravy 01 hodin a 20 minut

Průměrné hodnocení 4


Vejce rozdělíme na žloutky a bílky.

Žloutky utřeme s cukrem a přidáme heru. Poté přidáváme mléko s moukou do které přimícháme prášek do pečiva.

Z bílků vyšleháme sníh, a pomalu jej vmícháváme do těsta.

Těsto rozdělíme na dvě části a do jedné z nich vmícháme kakao.

Formu vymažeme tukem a vysypeme moukou a nalijeme do ní světlé těsto. Poté přidáme těsto tmavé. Vezmeme plastovou vařečku a v místech prohlubně formy protlačíme tmavé těsto do těsta světlého.

Pečeme na 160° přibližně 45 minut.
Upečenou bábovku poznáme tak že po otevření trouby do ní píchneme čistou špejlí. Pokud zůstane špejle čistá, bábovka je upečená.


Recenze uživatelů

Autor recenze: Šárka Valentová

Hodnoceno: 27.03.2016 20:37