Buchta s pudinkem

Buchta s pudinkem


Autor receptu valouscz

Počet porcí 20 porcí

Kategorie Dezerty

Čas přípravy 02 hodin a 30 minut

Průměrné hodnocení 4


Vejce utřeme s cukrem, přidáme olej, vodu a polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva. Šleháme dokud nebude těsto vláčné a bez hrudek. Na závěr přimícháme kakao.

Uvaříme vanilkový puding z litru mléka a dvou pudinkových prášků.

Těsto nalijeme na plech podložený pečícím papírem. Cikcak na těsto nalijeme dříve uvařený puding.

Pečeme v předehřáté troubě na 180°, tak dlouho než bude piškot upečený. To poznáme tak, že to něj píchneme špejlí, a když zůstane špejle čistá, těsto je upečené.

Ušleháme smetanu ke šleháni na šlehačku a přimícháme jí do zakysané smetany. Šlehačku se smetanou rozetřeme na vychlazenou buchtu. Plech vložíme na noc do lednice.

TIP: Pod šlehačku je možné naskládat ovoce, jako například maliny, ostružiny, rybíz či borůvky.


Recenze uživatelů

Autor recenze: Šárka Valentová

Hodnoceno: 27.03.2016 20:36