Autor receptu
valouscz
Počet porcí
20
porcí
Kategorie
Dezerty
Čas přípravy
02 hodin a 30 minut
Průměrné hodnocení
4
1
Vejce slepičí
4
kus
Olej řepkový, bezerukový
15
mililitr
Voda
10
mililitr
Cukr krupice
15
dekagram
Mouka pšeničná, polohrubá
20
dekagram
Prášek do pečiva
1
kus
Prášek kakaový
4
dekagram
Mléko polotučné
1
litr
Prášek pudinkový, vanilkový
1
kus
Zakysaná smetana
1
litr
Smetana ke šlehání, 30 % tuku
250
mililitr
Vejce utřeme s cukrem, přidáme olej, vodu a polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva. Šleháme dokud nebude těsto vláčné a bez hrudek. Na závěr přimícháme kakao.
Uvaříme vanilkový puding z litru mléka a dvou pudinkových prášků.
Těsto nalijeme na plech podložený pečícím papírem. Cikcak na těsto nalijeme dříve uvařený puding.
Pečeme v předehřáté troubě na 180°, tak dlouho než bude piškot upečený. To poznáme tak, že to něj píchneme špejlí, a když zůstane špejle čistá, těsto je upečené.
Ušleháme smetanu ke šleháni na šlehačku a přimícháme jí do zakysané smetany. Šlehačku se smetanou rozetřeme na vychlazenou buchtu. Plech vložíme na noc do lednice.
TIP: Pod šlehačku je možné naskládat ovoce, jako například maliny, ostružiny, rybíz či borůvky.
Hodnoceno: 27.03.2016 20:36