Autor receptu
Aniss
Počet porcí
2
porce
Kategorie
Ryby
Čas přípravy
01 hodin a 00 minut
Olej olivový
10
mililitr
Losos, syrový
25
dekagram
Smetana na vaření 10 % tuku
200
mililitr
Brambory rané
200
gram
Citróny
1
kus
Petržel, nať
4
gram
Lososa pokapáme citronem necháme chvíli odpočinout.
Na pánev dáme trochu olivového oleje nebo másla, až se olej rozehřeje vložíme na něj lososa. Z každé strany opékáme asi 3 minuty. Kdo má rad propečenější nechá déle podle výšky steaku. Po osmahnutí vyndáme lososa a vložíme do pánve nakrájenou čerstvou petrželku a bazalku. Osmahneme zalijeme smetanou a necháme chvíli probublat. Pak vložíme zpět lososa na pár minutek a servírujeme. Jako přílohu lze použít šťouchané brambory nebo bagetku.
Dobrou chuť
Recept zatím neobsahuje žádné recenze!