Autor receptu
valouscz
Počet porcí
4
porce
Kategorie
Polévky
Čas přípravy
40 minut
Průměrné hodnocení
4.5
2
Voda
750
mililitr
Brambory rané
30
dekagram
Pohanka setá
3
dekagram
Mrkev
10
dekagram
Celer bulvový
10
dekagram
Cibule
4
dekagram
Olej olivový
5
mililitr
Sůl jedlá
3
špetka
Koření, pepř, černý
2
gram
Česnek
1
stroužek
Zeleninový bujón
1
kus
Do hrnce napustíme vodu, přidáme na kostičky nakrájené oloupané brambory, a přibližně hrst a půl pohanky. Hrnec postavíme na ploténku a necháme přibližně 15 minut vařit. V průběhu těchto 15 minut přidáme Jednu kostičku zeleninového bujónu.
Poté si nakrájíme cibuli a dáme jí na pánev s rozehřátým olivovým olejem. Cibuli restujeme dozlatova. Mrkev a celer si nastrouháme, a přimícháme k cibuli. Zeleninu lehce osmažíme a následně přidáme do hrnce s polévkou.
Polévku osolíme, opepříme, přidáme rozmačkaný stroužek česneku, a necháme další půl hodinu zlehka vařit.
Polévku dochutíme dle libosti, podáváme teplou.
TIP: Pokud se v průběhu vaření vyvaří příliš mnoho vody, neváhejte a dolijte vodu novou, tak aby jsme měli v hrnci pořád přibližně stejné množství jako na začátku.
Hodnoceno: 12.03.2016 11:15
Hodnoceno: 27.03.2016 20:35