Autor receptu
valouscz
Počet porcí
5
porcí
Kategorie
Dezerty
Čas přípravy
03 hodin a 30 minut
Průměrné hodnocení
4.67
3
Mouka pšeničná, hladká
500
gram
Droždí lisované
1
kus
Vejce slepičí, žloutek
3
kus
Mléko plnotučné
250
mililitr
Máslo
50
gram
Cukr krupice
50
gram
Sůl jedlá
1
špetka
Nutella
250
gram
Rum
3
polévková lžíce
Ceres
1
kilogram
Jako první si uděláme kvasek. To tak, že do hrnku dáme mléko o pokojové teplotě, nadrobíme droždí a zasypeme cukrem.
Kvasek necháme nabobtnat.
Utřeme máslo s cukrem, žloutky a rumem. Přidáme k mouce. Poté přidáme kvasek a zpracujeme těsto.
Necháme nakynout. Po vykynutí vyválíme dva pláty. do prvního naznačíme skleničkou kde koblihy budou, do těchto míst poté naneseme nutellu. Poté přikryjeme druhým plátem těsta. V Místech kde vznikla vyvýšenina, vykrojíme koblihu. Vykrojene koblihy zpevníme na okrajích aby nutella nevytekla a přikryjeme utěrkou.
V hrnci si rozpustíme ceres a až bude dostatečně rozpálený, začneme smažit. Bochánky vkládáme postupně nafouknutou stranou dolů do hrnce a přikryjeme pokličkou. Poté otočíme a po usmažení vytáhneme na tác s ubrouskem.
Hodnoceno: 12.03.2016 00:26
Hodnoceno: 27.03.2016 20:35
Hodnoceno: 12.03.2016 21:39