Koblihy

Koblihy


Autor receptu valouscz

Počet porcí 5 porcí

Kategorie Dezerty

Čas přípravy 03 hodin a 30 minut

Průměrné hodnocení 4.67


Suroviny


Jako první si uděláme kvasek. To tak, že do hrnku dáme mléko o pokojové teplotě, nadrobíme droždí a zasypeme cukrem.

Kvasek necháme nabobtnat.

Utřeme máslo s cukrem, žloutky a rumem. Přidáme k mouce. Poté přidáme kvasek a zpracujeme těsto.

Necháme nakynout. Po vykynutí vyválíme dva pláty. do prvního naznačíme skleničkou kde koblihy budou, do těchto míst poté naneseme nutellu. Poté přikryjeme druhým plátem těsta. V Místech kde vznikla vyvýšenina, vykrojíme koblihu. Vykrojene koblihy zpevníme na okrajích aby nutella nevytekla a přikryjeme utěrkou.

V hrnci si rozpustíme ceres a až bude dostatečně rozpálený, začneme smažit. Bochánky vkládáme postupně nafouknutou stranou dolů do hrnce a přikryjeme pokličkou. Poté otočíme a po usmažení vytáhneme na tác s ubrouskem.


Recenze uživatelů

Autor recenze: David Valenta

Hodnoceno: 12.03.2016 00:26


Autor recenze: Šárka Valentová

Hodnoceno: 27.03.2016 20:35


Autor recenze: Bety Ferenčíková

Hodnoceno: 12.03.2016 21:39