Autor receptu
Bety
Počet porcí
15
porcí
Kategorie
Dezerty
Čas přípravy
01 hodin a 50 minut
Průměrné hodnocení
5
3
Vejce slepičí
6
kus
Prášek kakaový
3
polévková lžíce
Sůl jedlá
1
špetka
Cukr krupice
100
gram
Smetana ke šlehání, 30 % tuku
375
mililitr
Ztužovač šlehačky
1.5
Balíček
Cukr vanilkový
1.5
Balíček
Hera
10
gram
Na velký mělký cca 35x40cm velký plech položíme papír na pečení, papír důkladně vymažeme tukem (olej, máslo, Hera,..).
V míse umícháme žloutky, moučkový cukr, špetku soli a kakao. Z bílků ušleháme tuhý sníh s 1 vanilkovým cukrem a opatrně ho vmícháme ke směsi v míse.
Hmotu rozetřeme na plech s pomaštěným papírem a dáme do dobře vyhřáté trouby. Pečeme cca 15 minut při 180°, popř. kratší dobu při vyšší teplotě.
Pak ihned vyndáme a sundáme papír s piškotem z plechu, aby se „nedopékal“ zespodu od horkého plechu - piškot by se pak lámal.
Pak opatrně nožem oddělíme z papíru nebo překlopíme na alobal a papír sloupneme.
Smetanu ušleháme se ztužovačem a 1/2 vanilkového cukru.
Vychladlou roládu potřeme šlehačkou a stočíme z delší strany. Dáme vychladit.
Hodnoceno: 12.03.2016 00:26
Hodnoceno: 13.03.2016 22:05
Hodnoceno: 12.03.2016 21:39