Šlehačková roláda bez mouky

Šlehačková roláda bez mouky


Autor receptu Bety

Počet porcí 15 porcí

Kategorie Dezerty

Čas přípravy 01 hodin a 50 minut

Průměrné hodnocení 5


Suroviny


Na velký mělký cca 35x40cm velký plech položíme papír na pečení, papír důkladně vymažeme tukem (olej, máslo, Hera,..).

V míse umícháme žloutky, moučkový cukr, špetku soli a kakao. Z bílků ušleháme tuhý sníh s 1 vanilkovým cukrem a opatrně ho vmícháme ke směsi v míse.

Hmotu rozetřeme na plech s pomaštěným papírem a dáme do dobře vyhřáté trouby. Pečeme cca 15 minut při 180°, popř. kratší dobu při vyšší teplotě.

Pak ihned vyndáme a sundáme papír s piškotem z plechu, aby se „nedopékal“ zespodu od horkého plechu - piškot by se pak lámal.

Pak opatrně nožem oddělíme z papíru nebo překlopíme na alobal a papír sloupneme.
Smetanu ušleháme se ztužovačem a 1/2 vanilkového cukru.

Vychladlou roládu potřeme šlehačkou a stočíme z delší strany. Dáme vychladit.


Recenze uživatelů

Autor recenze: David Valenta

Hodnoceno: 12.03.2016 00:26


Autor recenze: Kryštof Špiller

Hodnoceno: 13.03.2016 22:05


Autor recenze: Bety Ferenčíková

Hodnoceno: 12.03.2016 21:39