Autor receptu
valouscz
Počet porcí
24
porcí
Kategorie
Dezerty
Čas přípravy
02 hodin a 00 minut
Průměrné hodnocení
4.5
2
Mouka pšeničná, polohrubá
50
dekagram
Cukr krupice
20
dekagram
Hera
20
dekagram
Vejce slepičí
4
kus
Mléko polotučné
400
mililitr
Prášek do pečiva
1
Balíček
Margot
1
kus
Vejce rozdělíme na žloutky a bílky.
Žloutky utřeme s cukrem a přidáme heru. Poté přidáváme mléko s moukou do které přimícháme prášek do pečiva.
Po následném zpracování si nastrouháme tyčinku Margot a přimícháme do těsta.
Z bílků vyšleháme sníh, a pomalu jej vmícháváme.
Připravíme si formu na muffiny nebo malé bábovičky. V případě formy na malé bábovičky formičky vymažeme rozpuštěným máslem a vysypeme moukou. V případě formy na muffiny, do jednotlivých formiček vložíme papírový košíček. Do připravených formiček lijeme těsto.
Pečeme na cca 160° přibližně 25 minut.
Upečené bábovičky poznáme tak že po otevření trouby do ní píchneme čistou špejlí. Pokud zůstane špejle čistá, bábovičky jsou upečeny.
TIP: Těsto se dá použít i do klasické bábovkové formy. Pečení tak probíhá zhruba o 20 - 30 minut déle na stejné teplotě. Upečenou bábovku opět poznáme za pomoci čisté špejle.
Hodnoceno: 12.03.2016 23:33
Hodnoceno: 27.03.2016 20:34