Bábovičky Margot

Bábovičky Margot


Autor receptu valouscz

Počet porcí 24 porcí

Kategorie Dezerty

Čas přípravy 02 hodin a 00 minut

Průměrné hodnocení 4.5


Vejce rozdělíme na žloutky a bílky.

Žloutky utřeme s cukrem a přidáme heru. Poté přidáváme mléko s moukou do které přimícháme prášek do pečiva.
Po následném zpracování si nastrouháme tyčinku Margot a přimícháme do těsta.

Z bílků vyšleháme sníh, a pomalu jej vmícháváme.

Připravíme si formu na muffiny nebo malé bábovičky. V případě formy na malé bábovičky formičky vymažeme rozpuštěným máslem a vysypeme moukou. V případě formy na muffiny, do jednotlivých formiček vložíme papírový košíček. Do připravených formiček lijeme těsto.

Pečeme na cca 160° přibližně 25 minut.
Upečené bábovičky poznáme tak že po otevření trouby do ní píchneme čistou špejlí. Pokud zůstane špejle čistá, bábovičky jsou upečeny.

TIP: Těsto se dá použít i do klasické bábovkové formy. Pečení tak probíhá zhruba o 20 - 30 minut déle na stejné teplotě. Upečenou bábovku opět poznáme za pomoci čisté špejle.


Recenze uživatelů

Autor recenze: David Valenta

Hodnoceno: 12.03.2016 23:33


Autor recenze: Šárka Valentová

Hodnoceno: 27.03.2016 20:34