Autor receptu
valouscz
Počet porcí
14
porcí
Kategorie
Dezerty
Čas přípravy
02 hodin a 00 minut
Průměrné hodnocení
5
1
Vejce slepičí
5
kus
Cukr krupice
10
dekagram
Mouka pšeničná, polohrubá
10
dekagram
Prášek do pečiva
0.5
Balíček
Voda
1
polévková lžíce
Jahody zahradní
25
dekagram
Mascarpone
25
dekagram
Zakysaná smetana
125
gram
Citróny
2
polévková lžíce
Máslo
2
dekagram
Kokos mletý
10
dekagram
Cukr moučka
1
polévková lžíce
Žloutky s krupicovým cukrem a teplou vodou, vyšleháme do pěny. Přidáme mouku s kypřícím práškem. Poté vyšleháme bílky a výsledný sníh lehce přimícháme do těsta.
Rozetřeme na pečící papír, vložíme do trouby a pečeme na 150° přibližně 7 minut.
Ještě z teplého plátu sloupneme pečící papír a roládu stočíme a roztočíme.
Mascarpone vyšleháme s máslem a moučkovým cukrem, přidáme citrónovou šťávu a zakysanou smetanu.
Připravený krém rozetřeme na plát, položíme na něj na kousky nakrájené jahody a stočíme do tvaru rolády.
Zbylým krémem potřeme roládu a obalíme v kokosu.
Hodnoceno: 03.04.2016 13:39