Autor receptu
valouscz
Počet porcí
1
porce
Kategorie
Omelety
Čas přípravy
15 minut
Průměrné hodnocení
4
1
Vejce slepičí
4
kus
Šunka drůbeží
3
plátek
Sýr, Eidam, 30 %
3
plátek
Majonéza
2
polévková lžíce
Sůl jedlá
1
špetka
Hera
20
gram
Vejce rozklepneme do misky a vidličkou nebo metličkou vyšleháme a spojíme tak bílek se žloutkem. Osolíme a opět promícháme.
Šunku a sýr nakrájíme na přibližně půl centimetrové čtverečky. Poté přimícháme do vaječné hmoty.
Na širší pánvi necháme rozpustit heru. Poté na ní nalijeme dříve připravenou směs vajec, šunky a sýru. Smažíme tak dlouho dokud se nám vejce všude nespojí. Ze začátku, když se omeleta trošku speče a nahoře zůstane syrové vejce, můžeme omeletu z části lehce nadzvednout a nechat vejce nalít pod omeletu.
Usmaženou a hotovou omeletu dáme na talíř a namažeme majonézou.
TIP: Podáváme s pečivem a případně se zeleninou.
Hodnoceno: 10.04.2016 15:54