Autor receptu
valouscz
Počet porcí
3
porce
Kategorie
Polévky
Čas přípravy
01 hodin a 00 minut
Průměrné hodnocení
2
1
Mrkev
2
kus
Petržel, kořen
2
kus
Celer bulvový
0.5
kus
Kedlubna
1
kus
Paprika zeleninová, zelená
1
kus
Řepa červená
3
kus
Sůl jedlá
1
špetka
Koření, pepř, černý
1
špetka
Koření, kmín
1
špetka
Koření nové
2
gram
Koření, paprika
1
čajová lžička
Bobkový list
2
gram
Olej olivový
30
mililitr
Protlak rajčatový
1
kus
Česnek
2
stroužek
Cibule
1
kus
Voda
500
mililitr
Na polovině oleje osmažíme nakrájenou mrkev, petržel, celer a kedlubnu. Zeleninu za stálého míchání přibližně 15 minut restujeme.
Osolíme, opepříme a přidáme kmín, nové koření a bobkový list. Dále přidáme nakrájenou papriku.
Po chvíli přisypeme papriku mletou. Zalijeme půl litrem vody a za občasného promíchání vaříme, dokud nám zelenina nezměkne.
Poté přidáme předem uvařenou a nakrájenou červenou řepu.
Na pánvi si na zbytku oleje osmahneme cibuli a poté k ní přidáme na plátky nakrájený česnek. Osmaženou cibuli s česnekem přidáme do hrnce s vroucí polévkou.
Přidáme rajský protlak, který necháme projít varem.
TIP: Pokud se vám polévka zdá příliš hustá, přilijeme více vody a necháme opět projít varem.
Hodnoceno: 03.11.2016 16:32